De belangrijkste designbeurs ter wereld…. De Salone del Mobile in Milaan. Vanaf 4 april t/m 6 april bezoek ik de ‘De Salone del Mobile in Milaan om NIEUWE INSPIRATIE EN CREATIEVE IDEEËN op te doen.

De 56ste editie met meer dan 2000 exposanten van meubels & design en 700 jonge designers verspreid over 200,000 vierkante meters expositieruimte wordt weer een geweldige Salone del Mobile, voluit Salone Internazionale del Mobile. De nieuwste interieur ontwerpen worden tijdens de Salone gelanceerd. Tijdens de beurs vinden er in de stad Milaan kleinschalige exposities plaats op verschillende locaties in Milaan, onder de naam SaloneSatellite.

In 2017 vindt de Salone plaats van 4 tot en met 9 april. Veel bezoekers komen al een dag eerder, omdat op 3 april de festiviteiten en presentaties in de rest van Milaan losbarsten. Het bijzondere aan de jaarlijkse tocht naar het meubelmekka is de energie in de stad. Milaan is even de hoofdstad van design en alles is mogelijk. In hotels loop je zomaar tegen grote ontwerpers aan, in de pizzeria eet je samen met journalisten, stylisten, inkopers of ontwerpers van over de hele wereld.

De beurshallen van Rho Fiera liggen een eindje buiten de stad en zijn goed per metro te bereiken. Maar ook de stad zelf staat bol van de presentaties en installaties. Ooit was Zona Tortona de eerste wijk waar lege fabrieken tijdens de designweek galerie werden. Nu vind je door de hele stad interessante hotspots. Andere wijken om op te letten zijn: Brera, Ventura Lambrate (veel jong talent en scholen) en sinds vorig jaar San Gregorio, in de buurt van het Centraal Station (Designersblock en Wallpaper Handmade).