Oker goud in je interieur

Kleurtrend

Elk jaar presenteert Akzo Nobel, het moederbedrijf van Flexa in het najaar de nieuwe trendkleur voor het nieuwe jaar. Vorig jaar werd koper oranje gekozen tot kleur van 2015. Voor 2016 is de trendkleur Oker Goud dé kleur van het jaar.

Door jaarlijks wereldwijd onderzoek naar kleurtrends wordt de kleur bepaald. Akzo Nobel doet jaarlijks wereldwijd ondezoek naar kleurtrends om de juiste kleuren samen te stellen. Deze kleuren worden gepresenteerd in het trendboek ColourFutures. Deze prachtige foto’s geven mij altijd heel veel inspiratie om de nieuwe trendkleur te gebruiken bij mijn interieuradviezen. De verschillende stijlen laten zien dat de kleur in heel veel verschillende woonstijlen gebruikt kan worden.

Dia05 Dia04 Dia03 Dia02

Oker Goud

Goud zie je veel in de fashion wereld en in de nieuwe wooncollecties.  Ik vind het een prachtige aanvulling op de koper trend. Geel maakt vrolijk, fris ruimtes op en geeft zelfs een grauwe winterdag een zomer gevoel. Ook is goud erg mooi te gebruiken in woonaccessoires zoals lampen, kandelaars en in de afwerking van kussens en gordijnen.

‘Okergoud’ noemt Akzo Nobel: een goudachtig okergeel, een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is met andere tinten.

Bron: Marije Develing