Wat is ‘Biophilic Design’?

Bij de toepassing van ‘Biophilic Design’ versterk je in de woon- en werkomgeving de verbinding tussen mens en natuur. Dit heeft positief effect op het welzijn en gezondheid van de mens.

Anders Style Biophilic Design 22

Biofilie betekent letterlijk ‘Houden van het leven’. Edward O. Wilson lanceerde in 1984 het idee dat mensen van nature de neiging hebben een band te zoeken met de natuur, en met andere levensvormen.

Hij noemde dit de ‘biofilie-hypothese’ en natuurlijke behoefte aan andere levensvormen. Toch was Wilson niet de eerste die het concept gebruikte. De Duits-Amerikaanse psycholoog Erich Fromm ontwikkelde het concept eerder in een ethische context, als “liefde voor het leven”, in zijn boek The heart of man : its genius for good and evil (1964). Voor Erich Fromm, was biofilie de liefde voor alles wat leeft. (bron: wikipedia)

Door onze huidige levenswijze zitten wij veel binnen en komen we steeds verder af te staan van de natuur. De hele geschiedenis speelde zich in de buitenlucht af, alleen zijn wij de laatste 100 jaar steeds meer binnen gaan zitten. Hierdoor hebben wij het contact met de natuur verloren. Onze focus is verschoven van natuur naar technologie. Desondanks blijven wij onderdeel van de natuur en onze natuurlijke verbinding zal er altijd blijven. Deze natuurlijke verbinding kan je een stuk door ‘Biophilic Design’ compenseren.

Biophilic Design Anders Style

BINNENHUISARCHITECT EN INTERIEURONTWERPER VANUIT DE NATUUR!

Met de natuur als grootste inspiratiebron creëer ik unieke, persoonlijke en duurzame stijlen.
Ik adviseer, ontwerp en stileer net even anders door buiten de gebaande paden te denken.

Ga je verbouwen of ben je toe aan een nieuwe wooninrichting?
Of begin je met een frisse start door het bouwen of kopen van een nieuwe woning?
Sluit de huidige bedrijfsinrichting onvoldoende aan bij wat je wilt uitstralen met je bedrijf of praktijk?
Of start je een bedrijf of praktijk en wil je dat je huisstijl overal herkenbaar is?

Samen met mijn opdrachtgevers bepalen we het uitgangspunt. Naast interieurontwerper ben ik ook adviseur op het gebied van kleur, materiaal, verlichting, duurzaamheid, maatwerk meubels, akoestiek en styling. Bij grotere projecten overneem ik graag de projectbegeleiding. Dan weet je ook zeker dat het ontwerp zo wordt uitgevoerd zoals besproken en bedacht is.

INTERIEURONTWERPER VANUIT DE NATUUR

Om alle trends bij te houden en up-to-date te blijven, volg ik dagelijks alle sociaal media op interieurgebied en regelmatig neem ik deel aan workshops en trainingen of bezoek ik beurzen. De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Opgegroeid op een prachtige boerderij in Duitsland, waardoor de natuur in mijn DNA zit. Wanneer ik verbonden ben met de natuur geeft het mij de kracht om in creatieve oplossingen te denken. Dit positieve effect laat ik terugkomen in het ontwerpproces: De natuur van buiten naar binnen halen, natuurlijke elementen gebruiken en onze zingetuigen aanspreken. Wij mensen zijn onderdeel van de natuur en de liefde voor de natuur noem je ook ‘Biophilic Design’. Net als geen mens hetzelfde is, is ook geen ontwerp hetzelfde. Met oog voor Scandinavisch en Italiaans design vertaal ik woon– en ondernemersdromen in een sfeer en stijl die echt bij mensen passen.

Enthousiast? :-) Graag help ik je als binnenhuisarchitect en neem gerust vrijblijvend contact op.

Vertel me meer over uw woonwensen

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Volg me @ Instagram