Mede als gevolg van COVID-19 werken en wonen we tegenwoordig op dezelfde plek. Met dit hybride werken, is de scheiding tussen privé en zakelijk zo goed als vervaagd. Dit terwijl de werkdruk en de alledaagse hectiek steeds groter worden. We vergeten daarbij vaak dat de natuur een essentieel belang heeft in het bewaken van onze rust.

Hoe zorg je er dan toch voor dat jij je rust bewaakt? Hoe zorg je dan voor focus en hoe verhoog je je productiviteit? Biophilic interior design is het antwoord op deze vragen.

biophilic interior design Biophilic Design zakelijk project 1

Foto: Rodeo Project

Biophilic interior design

Juist in een tijd waarin we steeds meer verbonden zijn met elkaar door middel van telefoons en computers, verliezen we het contact en de band met onze directe omgeving en de natuur. Een ontwikkeling die veel onrust, spanning en stress met zich meebrengt. Mijn doel en

visie is om in het interieur een band tussen de natuur en mens tot stand te brengen.

biophilic interior design Anders Style biophilic interior design gezond kantoor interieurontwerp 2

Al op jonge leeftijd had ik een grote interesse in de natuur. Ik was vaak in de bossen te vinden bij de boerderij waar ik opgroeide.
Als binnenhuisarchitect verdiep ik mij in hoe de natuur kan worden toegepast om op jouw werkvloer rust te creëren. Zo kwam ik uit op het concept genaamd ‘biophilic design’. Een concept dat naadloos aansluit op mijn eigen ontwerpvisie. Door middel van biophilic interior design creëer ik een smeltkroes van modern design met natuurlijke elementen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat biophilic design positieve invloeden heeft op onze gezondheid, gemoedstoestand en productiviteit. Mensen presteren beter, ervaren meer energie en voelen zich weer in verbinding staan met de natuur.

Buiten naar binnen halen

Biophilic interior design is dus een ontwerpvisie die bedoeld is om de natuur naar binnen te halen. Daarbij moet je denken aan natuurlijke ontwerpen waarbij ik veel gebruikmaak van hout, planten, kunstmatig licht en licht van buiten. Je werkomgeving wordt maximaal benut om een gevoel van rust, ontspanning en ruimte te creëren. Zo wordt bijvoorbeeld licht toegepast om de focus te verschuiven naar de natuurlijke elementen op de werkvloer. Het voordeel is dat door natuurlijk licht je energie en productiviteit gestimuleerd worden.

Door veel groen en houten elementen te gebruiken, versterk ik de cognitieve functies. De natuurlijke elementen halen de rustige sfeer van de natuur je kantoor in, waardoor je minder stress ervaart. Prestaties worden daardoor beter en je mensen worden positiever. En positieve mensen zullen uiteindelijk efficiënter en beter presteren.

biophilic interior design Biophilic Design zakelijke project 3

Foto: Rodeo project

Het effect van biophilic interior design

Veel studies en onderzoeken hebben aangetoond dat mensen zich op hun gemak voelen in de natuur. We worden er gemoedelijker van en gaan lekkerder in ons vel zitten. Kortom: Biophilic interior design zorgt voor een verbeterde kwaliteit van leven en werken. Door te spelen met schaduw, licht, met open ruimtes en elementen uit de natuur (zoals hout en planten), zorg ik ervoor dat je het verlichtende, ontspannende effect van biophilic design optimaal benut.

Als binnenhuisarchitect ben ik gespecialiseerd in het ontwerpen van je droominterieur. Ik zorg voor rust en ontspanning door alle elementen van je ruimtes te benutten. Zo kun je genieten van een interieur dat volledig op jouw behoeften is afgestemd. Mijn persoonlijke aanpak laat niets te wensen over, want op basis van jouw wensen zorg ik voor de meest ideale invulling van je woning of kantoor.

Wil je meer weten over mijn diensten? Neem direct contact met mij op. Volg mij ook op LinkedIn en connect met mij.

biophilic interior design Anders Style biophilic interior design gezond kantoor interieurontwer 4

Vertel me meer over je interieurwensen