Deze boerderij in Lelystad is in de jaren ’70 door de ouders van de huidige bewoners gebouwd. Tegenwoordig is het een goedlopend akkerbouwbedrijf. Het woonhuis heeft veel ramen meteen vrij uitzicht over de landerijen. De bewoners vroegen mijn hulp om van het woonhuis een warme en moderne plek te maken met een compleet nieuwe indeling.

woonboerderij lelystad anders style 2 1633444826

Ik gaf een totaal interieuradvies voor de volledige benedenverdieping. Ik mocht de indeling en inrichting van de keuken, eetkamer, woonkamer, logeerkamer, slaapkamer, badkamer en hal bedenken. Ook verzorgde ik de uitvoering van het project.

Verschillende opties voor de indeling van de woonruimte

Je wilt de ruimte natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten. Ik bedenk altijd verschillende indelingen, omdat er meerdere opties zijn om de ruimte passend in te delen. Ik presenteerde ik drie indelingen aan de klant.

Na het kiezen van één van hun favoriete indelingen heb ik het interieurplan verder uitgewerkt, inclusief een kleurenplan, materiaalplan, verlichtingsplan en meubelplan.

Stylingtips voor de hal

De ruime entree is voorzien van zwarte accenten. De spiegel zorgt voor een ruimtelijk effect. Dankzij de deuren van glas is er veel licht in de hal en ziet de ruimte er open en gastvrij uit.

woonboerderij lelystad anders style 1 1633444826

Dezelfde stijl in de woonkamer en de eetkamer

Door de zwarte accenten in beide ruimtes en door de houten vloer door te laten lopen is er veel verbinding tussen het woon- en eetgedeelte. Dankzij de zwarte, stalen deuren kunnen de ruimtes worden afgescheiden.

woonboerderij lelystad anders style 3 1633444826

Ruime keuken en eettafel

De lange eettafel werd in de lengte van de eetkamer geplaatst om de grootte van de ruimte te benadrukken. De kleur van de eetkamerstoelen komt terug in de barkrukken bij het kookeiland, wat voor eenheid zorgt. De donkere stoelen zorgen voor een speels effect.

woonboerderij lelystad anders style 4 1633444826

Kookeiland inspiratie

De bewoners houden van koken en uitgebreid tafelen. Ze kozen voor een kookeiland. De keuken is voorzien van veel bergruimte om alle keukenbenodigdheden uit het zicht op te kunnen bergen. De afzuigkap lijkt op een gewone lamp en laat zien hoe functionaliteit en mooi design samengaan.

woonboerderij lelystad anders style 5 1633444827

woonboerderij lelystad anders style 6 1633444827

Twee banken in de woonkamer

Er werden twee royale banken in de woonkamer geplaatst. Een om televisie te kijken, de ander om van het haardvuur te genieten. Om opbergruimte te creëren werd een maatwerk kast gemaakt, met deels gesloten vakken en deels open vlakken om ook een plek te hebben om mooie decoratie te tonen.

woonboerderij lelystad anders style 2 1633444826

Interieurontwerp inclusief uitvoering

Na goedkeuring van het interieurplan heb ik voor de klant offertes aangevraagd voor de uitvoering. Het was een grote renovatie, omdat er onder andere aardwarmtepomp, vloerverwarming, isolatie van de vloeren en wanden, Dominica en constructieve ingrepen zijn toegepast. Maar het resultaat van de renovatie van deze boerderij mag er zijn. Bekijk ook de video van dit project.

Ook interieuradvies nodig?

Wil je graag het complete interieurontwerp zien of weten wat ik voor je kan betekenen? Ik help je graag bij alle vragen die op je afkomen en geef je met veel creativiteit en enthousiasme een persoonlijk interieuradvies.

Vraag naar de mogelijkheden


Klik hier om de video van dit project te bekijken

 

Vertel me meer over je interieurwensen