Rijs ICT Solutions is een allround ICT-dienstverlener in Zwolle, Nunspeet, Wapenveld en Heerde. Vanaf mei 2022 zitten zij in een nieuw kantoorpand in Heerde. Rijs ICT Solutions wilde in dit pand de particuliere en zakelijke klanten kunnen scheiden en meer werkruimte voor de medewerkers creëren.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 1 1670942137

Anders Style werd ingeschakeld om een compleet zakelijk interieuradvies te geven, met een compleet nieuwe indeling en uitstraling. Hedendaags, passend bij het jonge en dynamische team dat verder wil groeien. Verder was het hun wens om het nieuwe logo te integreren in de werkomgeving. Bij een dynamisch team hoort ook dynamische werkomgeving.

Rijs Solutions specialist op het gebied voor ICT-oplossingen voor MKB-bedrijven. Zij ontzorgen door betrouwbare en professionele IT-specialisten legen zij de verbinding tussen mensen onderling en tussen mens en techniek. De verbinding tussen mens, ICT en natuur vormde de rode draad door het hele ontwerp.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland moodboard 2 1670942140

In het moodboard hebben we daarom als kernzin genomen: ‘Verbinding tussen mens, ICT en natuur’. Ook is dit bij de ingang geplaatst. Zo zie je de mens en de ICT terug in het logo en de identiteit. Verder zie je de natuur terug in de vele natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, mos en PET Felt.

Hybride werken

Hybride werken heeft mede door corona een enorme vlucht genomen. Er zijn veel voordelen aan de combinatie van thuis werken en werken op kantoor. Thuis kun je geconcentreerd werken en heb je geen reistijd. Kantoor is de plek voor sociale contacten, vergaderingen en het behouden en versterken van het teamgevoel.

Bij de indeling heb ik gebruikgemaakt van drie gebieden, op basis van communicatie en concentratie: Bruis, Ruis & Rust.

Bruis: is een uitnodigende, sociale ontmoetingsruimte. Hier kunnen medewerkers bijpraten, overleggen, maar ook werken.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 3 1670942138

Ruis: de ruis zone is een plek om samen te werken en te overleggen. Er is hier qua interieur meer rust dan in de bruis zone.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 4 1670942138

Rust: in een rust gebied ervaar je als medewerker rust en mentale ruimte om ongestoord en gefocust te werken. Dit is bijvoorbeeld een stilteruimte of cubicle.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 5 1670942138

Ontwerp begane grond

Op de begane grond bevinden zich de hal, de wc’s, de garderobe, de showcase, vergaderruimte, inleverpunt en een aantal werkplekken. Ik maakte eerst 2D ontwerpen van de ruimte.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 6 1670942138

Op basis van de wensen van de opdrachtgever heb ik het 2D ontwerp aangepast en omgezet in een 3D ontwerp.

In de hal zie je meteen de verbinding tussen mens, ICT en natuur door middel van een moswand met foto’s van de werknemers die verbonden worden door computerkabels. Dit vormt een echte eyecatcher bij binnenkomst.  Ook is hier een tv geplaatst met het logo van Rijs en kunnen zij klanten welkom heten door hun naam in te voeren op het scherm. 

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 2 en 7 1670942137

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 8 1670942138

De showcase bestaat uit duurzame peg boards waar de producten op ten toon gesteld worden. Ook hier komt de verbinding terug. Op deze wand is te zien hoe de computerwereld met computerkabels in elkaar zit.

Het saaie, standaard systeemplafond heeft plaatsgemaakt voor een wolkenplafond creëert, om in deze donkere ruimte de natuur terug laten komen.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 9 1670942139

Indeling en styling eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich de werkplekken, de kantine, de reparatieruimte en de ‘game kamer’.  Ik heb drie indelingsopties ontworpen en laten zien aan de klant, zodat hij kon aangeven waar hij zich het beste bij voelde.

zakelijke interieuradvies anders style heerde gelderland 10 1670942140

De ‘Dockfour’ wandpanelen zorgen ervoor dat de werknemers hun werkplekken persoonlijkheid kunnen geven doormiddel van een familiefoto of een ander zelfgekozen ontwerp. Deze panelen hebben ook als voordeel dat ze de akoestisch verbeteren.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 11 1670942139

Ook de mooie lampen dragen bij aan een prettige akoestiek.

Verder is er gebruik ook gemaakt van akoestische wandpanelen.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 12 1670942139

Gezonde, ergonomische werkplek

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve houding. De bureaus waar de werknemers aan werken, zijn zit-sta bureaus. Hierdoor kunnen ze zelf kiezen of ze willen zitten of staan. De medewerkers worden uitgedaagd een iets actievere houding aan te nemen, wat enorm goed is voor de gezondheid. Ze kunnen dynamisch werken met een bureaufiets/fietsstoel en de Flexchair.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 13 1670942139

Vloeren, plafond en verlichting

Er is gekozen voor een lichte pvc-vloer in een look & feel van hout, omdat deze goed en makkelijk schoon te maken zijn, handig met een kantoorhond. Verder geeft deze lichte hout kleur rust in het geheel en doormiddel van een paar karpetten blijft het geheel toch warm.

Om meer sfeer te creëren zijn een aantal panelen van het systeemplafond zijn vervangen worden door een wolkenplafond en een lichtpaneel.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 14 1670942139

Inrichting buitenterrein

Het buitenterrein heeft ook een nieuwe look gekregen. De ramen en kozijnen zijn geschilderd en de buitengevel is opgevrolijkt met klimop en grote potten met bomen erin.
Verder is er nu een plek waar de medewerkers kunnen zitten in de pauze er hangt zelfs een basketbalring. De parkeerplaatsen zijn ook groener dankzij de stenen waar groen dooreengroeit. Het pand heeft daardoor meer verbinding met buiten. Deze manier van ontwerpen heet: Biophilic design.

zakelijk interieuradvies anders style heerde gelderland 15 1670942140

Wil jij ook kantoorinrichting die aansluit bij je bedrijfsidentiteit en zorgt voor meer werkplezier?

Ik adviseer je graag over de indeling van je kantoor en het stylen van de werkplekken, showroom of vergaderruimte.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Informeer naar de mogelijkheden