Bij een indelingsadvies laat ik altijd meerdere mogelijkheden zien om de ruimte optimaal in te delen.

Dit project was een luxe accommodatie die voor meerdere doeleinden gebruikt ging worden, van familie bijeenkomsten tot zakelijke evenementen. Omdat het pand voor zoveel verschillende groepen wordt ingezet, moest het heel flexibel ingedeeld en ingericht worden.

Bij het indelingsadvies hou ik rekening met de wensen van de klant, de functies en schoonheid van de ruimte. Ik begin met een plattegrond op schaal en maak een aantal schetsen. Deze opties leg ik samen met het moodboard voor. De klant kiest het uiteindelijke indelingsplan en op basis van dit plan en de gewenste stijl werk ik dit voorstel uit tot een 3D ontwerp.

anders style luxe accommodatie woonkamer 1 1670944056

De drie vierkante tafels zijn gemakkelijk te verschuiven. Ze kunnen zowel in de lengte worden geplaatst, als in een grote vierkant, een U-vorm of in een L-hoek. Vanwege de regelmatige komst van zakelijke gasten was het plaatsen van grote smart-TV belangrijk.

Verbinding met de natuur

Tijdens het ontwerpen hou ik rekening met de helende werking die de natuur op ons heeft. Deze manier van ontwerpen heet: Biophilic design. Zo is de open haard in het midden van zitgedeelte geplaatst, met links en rechts grote lange ramen. Dit zorgt voor verbondenheid met de natuur. Je kunt genieten van het knisperend haardvuur, maar ook van het uitzicht naar buiten.

Meer over Biophilic design

anders style luxe accommodatie woonkamer 2 1670944056

Rondom de open haard staan comfortabele zithoeken en fauteuils, die uitnodigen tot een goed gesprek.  Ze zijn eenvoudig te verschuiven als er meer ruimte nodig is.

anders style luxe accommodatie woonkamer 3 1670944056

Omdat het pand in het bos staat, is ervoor gekozen om veel hout in het interieur terug te laten komen. Er ligt een houten visgraat vloer en er lopen houten balken boven de schuifdeuren naar de keuken toe en naar de hal. De houten balken lopen helemaal onder het schuine plafond en aan de zijkant van de muur. De muren zijn expres wit gehouden. Dit is neutraal, waardoor het bij de smaak van veel gasten past. Bovendien komen de houten balken hierdoor extra goed tot hun recht.

Eikenhouten keuken

De royale keuken is grotendeels gemaakt van massief eiken dat van het eigen perceel komt.  Verder was het wens om ook in de keuken met een grote groep te kunnen koken en ook de borrelen. Vandaar dat er voor een groot kookeiland met barkrukken erbij is gekozen.

anders style luxe accommodatie keuken 4 1670944055

In de keuken vindt je een 8-pits kooktoestel, dubbele koelkast, oven, combi-oven en een koffiecorner met een luxe koffiezetapparaat om de lekkerste latte macchiato of cappuccino te zetten.

anders style luxe accommodatie keuken 5 1670944055

Diverse soorten verlichting

Er zijn hanglampen in verschillende vormen, materialen en kleuren bij elkaar gebracht, om meer sfeer in de hoge ruimte te creëren. De wandlampen die naar boven en beneden schijnen zijn echte sfeermakers.

Daarnaast is er voldoende functionele verlichting, zodat de ruimte ook goed verlicht is wanneer er wordt vergaderd.

anders style luxe accommodatie woonkamer 6 1670944056

Sfeervolle wanddecoratie

Om de ruimte gezellig aan te kleden, adviseer ik ook welke accessoires en wanddecoratie past.

anders style keuken luxe accommodatie 7 1670944055

Voor dit stijlvolle pand koos ik voor ‘Stilleven met Bloemen 1815’ van Eelke Jelles Eelkema. Een prachtig schilderij met een boeket van rozen, tulpen, narcissen, irissen, duizendschoon en koekoeksbloemen. Hiermee tover je je interieur om naar je eigen museum.

Ben je nieuwsgierig welke indelingsopties er in jouw woning mogelijk zijn?

Vind je het lastig om te bedenken welke indeling het beste bij de ruimte past? Op basis van jouw wensen help ik je graag bij het maken van een plattegrond en bepalen van de optimale indeling. Of heb je een project waar je fotorealistische afbeeldingen wil hebben?

Plan een afspraak

anders style luxe accommodatie slaapkamer 8 1670944055