Aan de rand van de wijk ‘Het Onderdijks’ in Kampen ligt inmiddels aan het IJssellandschap de nieuwe wijk ‘De Terpen’. Bij dit project ging het om een twee-onder-een kapwoning, waarbij het silhouet van de woning doet denken aan een Amerikaanse barn (schuur).

Ook is de barn een groene en duurzame nieuwbouwwoning, wat ook een steentje bijdraagt aan de verduurzaming van de wereld.

Compleet interieurplan

Voor de bewoners van deze woning mocht ik een compleet interieurontwerp maken. Al tijdens de bouw van het huis mocht ik meedenken met de technische en esthetische vragen waar de bewoners tegenaan liepen.

De opdrachtgever vroeg daarbij om een passende indeling te ontwerpen en te bepalen waar de ramen en deuren geplaatst moesten worden om de lichtinval te optimaliseren. De woningen op de IJsselterp kijken uit over de uiterwaarden van de IJssel, wat de juiste plaatsing van ramen en deuren nog belangrijker maakt.

kampen anders style interieurontwerp moodboard kampen 1 1670944785

Het interieurontwerp past bij de gewenste uitstraling en ligging van de woning, doordat er natuurlijke kleuren en materialen toegepast zijn. Er is in het moodboard gekozen voor verschillende grijstinten, lichte houtsoorten en stoffen meubels. De combinatie met een aantal zwarte elementen, maakt de uitstraling wat stoerder.

Tv-meubel als roomdivider

Om het eetgedeelte en het woongedeelte op een subtiele manier van elkaar af te scheiden, is een op maat gemaakt tv-meubel geplaatst. Het voordeel van maatwerk, is dat je out of the box kunt denken en meerdere elementen met elkaar kunt combineren. In dit geval kun je naast televisie kijken ook genieten van het knisperend vuur van de haard.

De roomdivider bevat een aantal opbergvakken om o.a. de kabels van de televisie netjes buiten zicht op te bergen. De open vak zorgen dat er toch verbinding blijft tussen beide delen van de ruimte.

interieurontwerp anders style kampen 5 1670944784

De zwarte hanglamp is een prachtige blikvanger, zonder overheersend te zijn. Wanneer een lucht stroom door de lichte lamp beweegt en draait deze langzaam. Hierdoor ontstaan er prachtige patronen en schaduwen.

Akoestiek in huis verbeteren

Naast het kleuren-, materiaal- en lichtplan, werkte ik ook een plan voor het verbeteren van de akoestiek uit. Het plafond in de woonkamer is vijf meter hoog, waardoor het van belang is om rekening te houden met de akoestiek.

Om een hinderlijke galm te voorkomen, is er gebruikgemaakt van stoffen meubels, een groot wollen vloerkleed en akoestisch plaatmateriaal. Dit akoestisch plaatmateriaal is verwerkt aan de wand en in de roomdivider. Het plaatmateriaal bestaat uit kant-en-klare houten panelen met eiken latten en geluidsabsorberende vilt ertussen om de galm te dempen.

interieurontwerp anders style kampen 5 1670944784

De keuken heeft ruime kasten, een fris licht aanrechtblad en greep loze deurtjes. Door de beige, of beter gezegd ‘greige’ (beige/grijze) kleur oogt het kookgedeelte toch warm en gezellig. Het is bovendien een tijdloze keuken, de subtiele kleur is mooi te combineren met alle soorten grijs, wit en bruintinten, je kunt er werkelijk alle kanten mee op. 

Doordat de keuken vooral strakke lijnen heeft, is er bewust voor gekozen om een ovale eettafel te plaatsen. Dit oogt net even wat speelser en zachter. Bovendien biedt een ovale eettafel heel veel zitplaatsen, je kunt aan alle kanten aanschuiven. Net als in het woongedeelte zijn hier twee luchtige hanglampen geplaatst. Dit matcht mooi met de ronde vorm van de tafel en het ontwerp zorgt voor een prachtig schaduwspel.

interieurontwerp anders style kampen 3 1670944784

Wil jij ook interieuradvies voor de indeling en styling van jouw nieuwbouwwoning?

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht, dan kun je me al vroeg in het bouwproces betrekken. Ik adviseer je dan bijvoorbeeld over de indeling van de ruimte, het plaatsen van muren, deuren, ramen, maar ook de stopcontacten, de internet- en televisieaansluiting, etc.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op