In de zonnige en rustige buurt van Leukerbad in Zwitserland bij de Walliser Alpen is in 2021/2022 een modern appartementencomplex Residenz “La Revanche” gebouwd.

leukerbad zwitserland anders style 1 appartement 1671194511

Voor dit bouwproject heb ik de indeling veranderd. Er was oorspronkelijk een grote inloopkast. Deze ruimte is verder uitgebreid om een tweede slaapkamer voor de kinderen te realiseren.

Vanuit je vakantiehuis uitzicht op de bergen

Verder heb ik de zitbank in de woonkamer en het bed in de slaapkamer gedraaid. Hierdoor hebben de bewoners nu direct zicht op de bergen. Dit betekende een ingrijpende aanpassing, omdat het leidingwerk deels aangepast moest worden, maar het resultaat is fantastisch.

Leukerbad zwitserland foto 2

Leukerbad zwitserland foto 3

Oplossing voor een kleine keuken

De keuken is verder uitgebreid met een bar. Voor de keuken zijn lichte materialen gekozen, omdat de keuken achter in de ruimte staat. Hierdoor is de hele ruimte lichter geworden en toont het geheel optisch groter. 

 

Leukerbad zwitserland foto 4

Leukerbad zwitserland foto 5

 

Veel zitplaatsen met een eetkamerbank

Voor de eethoek is een ronde tafel met twee draaistoelen en een lange eetkamerbank gekozen. Hierdoor creëer je meer gezelligheid en een bank neemt minder ruimte in dan allemaal losse stoelen.

leukerbad zwitserland ontwerp anders style zitbank appartement 1671194511

De stoelen en eetbank hebben een donkere stof. Dit maakt de uitstraling warm en sfeervol en zorgt voor verbinding met de houten tafel.

In de zithoek is er voor een 2,5 personen bank gekozen met een lichtere stof. Ook het vloerkleed is expres lichter gekozen. Dit past goed bij de rest van de meubels en maakt de woning groter en lichter. De stof van de donkere kussens van de bank is dezelfde kleur van de ronde fauteuil en eetkamerstoelen, waardoor er rust ontstaat.

Leukerbad zwitserland foto 7

Zowel bij de salontafel en het dressoir waar de televisie op staat zijn eiken meubels met een frame van zwart staal. Het mooie hiervan dat de eikenbladen op verschillende posities te plaatsen zijn. Zo heb je altijd een plek om je kopje koffie of wat lekkers neer te zetten. En je kunt er uiteraard ook wat mooie decoratie op uitstallen.

Leukerbad zwitserland foto 8

Overal in het interieur is sfeervolle verlichting is toegepast. Zo hangt er boven de eettafel een stijlvolle hanglamp, boven de bar hangen drie hanglampjes en is er ook een wandlampje en een staande lamp. 

Leukerbad zwitserland foto 9

Leukerbad zwitserland foto 10


De natuurlijke stijl is verder doorgetrokken naar de slaapkamer, kinderkamer en badkamer.

Hulp bij het inrichten van je vakantiewoning?

Een vakantiewoning is de ultieme plek om lekker tot rust te komen. Wil je een comfortabele en rustige woonstijl creëren? Ik help je bij het neerzetten van een goed ingericht interieur.

Vraag naar de mogelijkheden