Voor dit jonge gezin uit Haarlem mocht Anders Style meedenken over de indeling en inrichting van hun nieuwe royale, vrijstaande woning in Apeldoorn.

Het is een prachtige jaren ’20 woning. Het huis stamt uit 1921 en is sindsdien meerdere keren verbouwd, in 1997 en 2008. De nieuwe bewoners wilden de benedenverdieping graag een compleet nieuwe indeling geven om het helemaal aan te passen naar hun persoonlijke woonwensen als jong gezin.

Om dit te bereiken werd tussen de keuken en woonkamer een muur weggehaald, werd er een kookeiland gerealiseerd en wisselden de oorspronkelijke woonkamer en eetkamer van plek.

apeldoor verbouwing anders style 1 1635924922

Moodboard

Op basis van de wensen van de toekomstige bewoners maakte ik een moodboard met een natuurlijke look. De kleur van licht hout en riet is naturel en zacht. De bruintint versterkt het aardse effect. Door lichte tinten en bruin te combineren met planten en vergrijsde groentinten, ontstaat een gevarieerd kleurenpalet.

apeldoor verbouwing anders style 4 1635924922

Een duurzame jarentwintig woning

Bij deze verbouwing stond duurzaamheid centraal. Omdat het zo’n prachtig, karakteristiek pand is, is het heel mooi om een aantal originele elementen te behouden. De oude, houten deuren werden hergebruikt en geven de woonkamer echt karakter.

In jaren ’20 woningen, heb je vaak te maken met een voorkamer en achterkamer. De glazen schuifdeuren maken de grote ruimte wat knusser. Het woongedeelte en eetgedeelte zijn makkelijk van elkaar af te scheiden. De glazen schuifdeuren vormen een stoere tegenhanger bij de klassieke deuren. Door het vele glas is er veel lichtinval en interactie tussen beide ruimten. De openhaard, verwerkt in de wand naast de schuifdeur, zorgt voor een speels doorkijkje en maakt dat je zowel op de bank als aan de eettafel van het haardvuur kunt genieten.

apeldoor verbouwing anders style 3 1635924922

Kookeiland met bar

Een bar in de keuken is ideaal voor een snelle kop koffie of een ontbijtje, maar ook urenlang borrelen met familie en vrienden.

Een keukenbar biedt bovendien meer werkblad, veel opbergruimte en een knusse zitplekken om te kletsen, terwijl er gekookt wordt.

apeldoor verbouwing anders style 5 1635924922

Binnen en buiten genieten

Ik heb de natuur van buiten naar binnen gebracht, door natuurlijke materialen en kleuren te gebruiken. Het overdekte terras is veel meer betrokken bij het woongedeelte. Door de indeling en het materiaalgebruik wordt de woning veel lichter.

Wil jij ook hulp bij het inrichten van je huis?

Ik maak graag een interieurplan voor je. Neem contact op, dan plannen we snel een kennismaking om jouw woonwensen te bespreken.

Plan een afspraak

jutta junge wentrup verbouwing anders style 6 1635924923

 

Vertel me meer over je interieurwensen